Pentru seri copioase!
Îndepărtăm vârful aripioarelor de pui. Se pun aripioarele de pui porționate și curățate într-un bol, se stropesc cu o lingură de ulei și se amestecă. Amestecăm separat toate condimentele enumerate mai sus, împreună cu sarea și presărăm amestecul peste aripioarele de pui. Trebuie să ne asigurăm de faptul că toate aripioarele de pui sunt acoperite în mod uniform cu condimentele. Acoperim castronul și îl lăsăm la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Între timp încingem cuptorul la 200 de grade, ventilat.
Punem mierea de albine într-o cratiță sau siropul ales din cele două variante. Poți folosi sirop de agave datorită fptului că are un indice glicemic scăzut dar și calitatea de a se carameliza. Se adaugă apoi oțetul balsamic și o lingură de ulei.
Adăugăm într-o cratiță o lingură de muștar de Dijon și răzuim fin/zdrobim usturoiul și îl punem peste celelalte ingrediente. Punem cratița pe foc, amestecând în continuu, dăm într-un clocot scurt. Oprim focul și îl lăsăm deoparte. Pe o tavă așezăm hârtia de copt și punem aripioarele de pui. Le punem în cuptor, după 20 de minute le întoarcem și le mai lăsăm 25 de minute. Cu o pensulă distribuim glazura preparată. Le mai lăsăm 10 minute pentru a deveni incredibil de crocante.
Se vor servi calde alături de garnitura preferată!
Poftă bună!
(pentru 3 porții):
Un kilogram de aripioare de pui;
2 linguri de boia dulce;
2 linguri de ulei;
O linguriță de sare;
2 linguri de ulei;
O jumătate de lingură de pudră de ghimbir;
O jumătate de lingură de fulgi de chili;
O jumătate de lingură de nucșoară;
O jumătate de linguriță de piper măcinat;
2 linguri de miere de albine (sau sirop de agave sau de arțar);
O linguriță de muștar Dijon;
2 linguri de oțet balsamic;
Un cățel mare de usturoi;