Cordon bleu din piept de pui

Un preparat bun si renumit!

  • Timp de gatit : 40 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

    O rețetă foarte gustoasă și aspectuoasă din carne de pui este rețeta de Cordon Bleu.

    Cordon bleu, un preparat din carne de pui, foarte bun și gustos, cu înveliș crocant și miez de piept de pui, șuncă presată și cașcaval topit care se mănâncă fierbinte alături de o porție de cartofi prăjiți si o salata de varza proaspătă. Cordon bleu, o mâncare rafinată din carne de pui pentru o masă festivă, care se prepară relativ simplu și are un efect garantat. 

    Rețeta se prepară foarte simplu și ușor în aproximativ 30-40 de minute și este pentru 4 persoane. 

    Pentru început se desface pieptul de pui în 2 bucăți, după care se feliază fiecare bucată de piept in 4 felii. În total dintr-un piept de pui vom avea 8 bucăți de piept pe care le vom acoperi cu o folie alimentară și apoi le vom bate puțin cu ciocanul pentru șnițele ca să se mai întindă. Tăiem cașcavalul felii subțiri.

    Luăm o bucată de piept și așezăm deasupra o felie de șuncă presată peste care punem o bucată de cașcaval. Bucata de piept trebuie sa fie mai mare decât felia de șuncă presată și cașcaval pentru că vom rula totul împreună și trebuie să avem grijă ca în final cele două să fie bine acoperite de piept.

    Procedăm la fel cu restul bucăților de piept, cașcaval și șuncă presată și vom obține 8 rulouri de pui. Presărăm deasupra lor sare și piper și le așezăm într-o farfurie.

    Într-un castron spargem ouăle și le batem bine ca la omletă împreună cu un praf de sare. Separat punem într-o farfurie adâncă făina și în altă farfurie pesmetul. Luăm o tigaie și punem ulei suficient după care îl lăsăm să se încingă.

    Luăm primul rulou de pui și îl dăm prin făină, apoi îl dăm prin ou bătut, după care îl dăm prin pesmet și îl acoperim bine pe toate părțile, după care îl prăjim în tigaie până când este frumos rumenit pe ambele părți. 

    Procedăm la fel cu toate bucățile de rulou de pui și apoi le scoatem pe un platou și astfel sunt gata bucățile de Cordon bleu. 

    Poftă bună!

Ingrediente

    • 1 piept de pui mare (500 g),

    • 2 ouă,

    • 50 g de făină,

    • 50 g de pesmet,

    • 100 g de cașcaval,

    • 100 g de șuncă presată de pui (de preferat gata feliată),

    • ½ linguriță de sare,

    • ½ linguriță de piper măcinat,

    • ulei pentru prăjit.