Mancare de mazare cu pui

Ce mai veselie si culoare in farfurie

  • Timp de gatit : 60 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

    O rețetă care nouă ne aduce aminte de copilărie, cea mai frumoasă perioadă a vieții. Există case în care această rețetă se face cel puțin o dată pe săptămână. Un preparat deosebit de simplu, rapid și delicios.

    Tăiem pulpele dezosate în două-trei bucăți, în funcție de preferințe. Se pun în 3 linguri de ulei, se condimentează cu sare și cu piper, se adaugă puțină apă (se picură practic) și se lasă la foc mediu la înăbușit, cu capacul pus aproximativ 30 de minute. După ce carnea este complet făcută se scoate din oală.

    Se adaugă în oala în care am preparat carnea cepele tocate mărunt, usturoiul, se poate adăuga și un ardei tocat, puțină sare și se lasă până când legumele s-au înmuiat bine. La nevoie se mai adaugă puțină apă. Se adaugă puțină făină, în jur de 2 linguri, se amestecă și se adaugă apă puțin câte puțin, amestecând în continuu până când se obține un sos alb.

    Se adaugă roșiile strivite cu furculița și piperul, morcovii și se lasă totul la fiert sub capac timp de 10 minute. dacă este nevoie, în sos se mai adaugă sare și piper. Se pune carnea în sosul pe care l-am obținut după care adaugăm mazărea și cimbrul tocat. Se stinge focul, se pune capacul pe oală și se lasă timp de 10 minute pentru a se îmbina aromele.

    Rețeta se poate face cu mazăre proaspătă, la conservă sau congelată. Carnea se poate înlocui cu aripioare de pui, cu carne de porc, de curcan, de vită. Sau, se poate face chiar și fără carne, varianta ideală pentru vegetarieni.

    Poftă bună!

Ingrediente

    (pentru 4 porții):

    • 6-8 pulpe dezosate;

    • 800g mazăre;

    • 500g morcovi;

    • 3 căței de usturoi;

    • Pătrunjel;

    • 2 cepe;

    • 3 roșii;

    • O crenguță de cimbru;

    • Sare, piper;