Nuci umplute cu crema

Bune la orice petrecere!

  • Timp de gatit : 40 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

    Desertul copilăriei noastre, o rețetă ideală pentru orice petrecere aniversară, de Crăciun sau alte evenimente în familie, nucile umplute cu cremă sunt nelipsite și cu siguranță nu vor rezista până a doua zi.

    Tăiem întâi untul cubulețe și îl așezăm într-un bol împreună cu untura rece. Cernem făina deasupra și adăugăm sarea și zahărul pudră. Cu ajutorul unui cuțit amestecăm făina cu grăsimea până când obținem o consistență asemănătoare cu nisipul uscat.

    Se adaugă apoi gălbenușul, vanilia și coaja rasă de la o lămâie și fărâmițăm aluatul. Acum vine rândul apei reci și sucului stors de lămâie. Se pune apa rece treptat, lingură cu lingură până când obținem un aluat compact. Punem aluatul aproximativ 20-30 de minute la frigider învelit într-o pungă de plastic.

    Crema pentru nuci se poate prepara înainte cu o zi-două. Se pun ouăle întregi împreună cu zahărul, vanilia și sarea într-un castron metalic pe care îl așezăm deasupra unei oale care fierbe (bain marie). Se bate acest amestec până când ajunge la 80 de grade, se ia de pe foc și și se adaugă cicolata ruptă bucățele. Se amestecă până când crema se omogenizează. Se bate untul cu mixer și se adaugă cacao, se adaugă baza de cremă și mixăm.

    După ce am lăsat crema pentru nuci la rece timp de o oră-două le punem în formele coapte cu presa specială.

    Pofta cea mai bună alături de cei dragi!

Ingrediente

    (pentru 40 de nuci umplute):

    Pentru cojile de nuci:

    • 300g de făină;

    • 80 g pudră;

    • Un gălbenuș de ou;

    • 50g de untură;

    • 80g de unt (minim 80% grăsime);

    • 3 linguri de apă rece;

    • Un praf de sare;

    • Vanilie;

    • Esență de vanilie;

    Pentru cremă:

    • Două ouă;

    • Un praf de sare;

    • Un zahăr vanilat;

    • 100g de ciocolată amăruie;

    • 150g unt;

    • 15g cacao;

    Pentru formă avem nevoie de 2-3 linguri de ulei.