Peste cu sos de rosii

O reteta potrivita pentru weekend si nu numai!

  • Timp de gatit : 30 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

    O reteță care îmbină de minune peștele cu produsele scăldate de soare precum busuiocul, uleiul de măsline și bineînțeles, delicioasele roșii.

    Este cea mai delicioasă combinație între un sos de roșii foarte savuros și parfumat și cea mai delicată textură a peștelui, totul pus cel mai bine în valoare de codimente și ierburi aromatice.

    O rețetă savuroasă și sănătoasă în același timp, cu un sos onctuos de roșii, foarte ușor și foarte repede de preparat. O rețetă care vine cu soare și gust la tine în farfurie care se poate servi alături de orez sau de paste proaspete.

    Poți realiza această rețetă cu somon, cu macrou, cu ton sau cu cod sau alte varietăți delicioase de pește.

    Se amestecă într-un castron sarea grunjoasă, sucul de lămâie ierburile, un cățel de usturoi mărunțit, piperul cu 3 linguri de ulei de măsline. Amestecă bine totul.

    Unge apoi bucățile de file de pește cu acest amestec și lasă la macerat totul o oră la frigider.

    Într-o tigaie pune la încăzit o lingură de ulei de măsline. Pune ceapa mărunțită la călit până devine ușor translucidă. În acest timp, pune și roșiile în apă fierbinte, curăță-le și taie-le bucăți.

    Adaugă apoi roșiile mărunțite peste ceapă în tigaie și un cățel de usturoi, adaugă piper după gust. Amestecă bine totul și lasă pe foc timp de 10 minute.

    Adaugă bucățile de file de pește macerate și mai lasă totul pe foc timp de 10 minute.

    Poftă bună!

Ingrediente

    (pentru 4 porții):

    • 4 bucăți de file de pește;

    • 1 ceapă;

    • 1 lingură de busuioc proaspăt;

    • 1 lingură de pătrunjel proaspăt;

    • 1 linguriță de sare grunjoasă;

    • Sucul de la o lămâie;

    • 4 linguri de ulei de măsline;

    • 2 căței de usturoi;

    • 4 roșii;

    • Sare, piper.