Pui Shanghai

O călătorie culinară în Orient

  • Timp de gatit : 40 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

    Puiul Shanghai reprezinta un preparat traditional chinezesc care provine din orasul Shanghai, un important centru culinar din China. Aceasta reteta a devenit celebra datorita combinatiei unice de arome, texturi si tehnici de gatit specifice acestei regiuni. 

    Instructiuni: 

    Intr-un bol, amestecati cubuletele de pui cu sosul de soia, sosul de stridii, zaharul brun si amidonul de porumb. Lasati puiul sa se marineze timp de aproximativ 15-20 de minute.

    Incalziti uleiul de susan intr-o tigaie mare sau un wok, la foc mediu. Adaugati usturoiul tocat si ghimbirul ras, si gatiti-le timp de 1-2 minute pana devin aromate.

    Adaugati puiul marinat in tigaie si gatiti-l pana devine fraged si se rumeneste usor.

    Adaugati ardeiul gras taiat julienne si ceapa verde maruntita. Gatiti-le timp de 2-3 minute, amestecand constant.

    Condimentati cu sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust. Continuati sa gatiti timp de inca 1-2 minute pana legumele devin crocante.

    Transferati puiul Shanghai intr-un vas de servire si presarati seminte de susan deasupra pentru a adauga un plus de aroma si decor.

    Puiul Shanghai este gata de savurat! Serviti-l alaturi de orez fiert sau taitei de orez pentru o experienta culinara completa.

Ingrediente

    (4 porții de pui)

    Ingrediente:

    • 500g piept de pui, taiat cubulete
    • 2 linguri ulei de susan
    • 2 linguri sos de soia
    • 2 linguri sos de stridii
    • 1 lingura zahar brun
    • 1 lingura amidon de porumb
    • 2 catei de usturoi, tocati
    • 1 lingurita ghimbir proaspat, ras
    • 1 ardei gras rosu, taiat julienne
    • 1 ceapa verde, taiata marunt
    • Sare, dupa gust
    • Piper negru proaspat macinat, dupa gust
    • Seminte de susan, pentru decor