Ravioli

Ravioli - Deliciul Italia în Propria Ta Bucătărie

 • Timp de gatit : 60 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

  Originea si Evolutia

  Ravioli, originare din nordul Italiei, au fost în jur de secole de zile un simbol al tradiției și gustului autentic italian. Se spune că această rețetă a fost inițial creată de călugări în mănăstirile italiene, care foloseau ingredientele simple pe care le aveau la dispoziție. În timp, rețeta a evoluat și a devenit unul dintre cele mai îndrăgite preparate italienești din lume. Astăzi, ravioli sunt pregătite în diferite moduri și pot fi găsite în numeroase variante în întreaga lume.

  Mod de preparare:

  Într-un castron mare, amestecați făina și sarea. Formați un crater în mijloc și adăugați ouăle și apa. Amestecați treptat ingredientele cu vârful degetelor până când aluatul se leagă. Framântați aluatul timp de aproximativ 5 minute sau până devine elastic și omogen. Înveleți aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.

  Într-un castron separat, amestecați ricotta, parmezanul ras, spanacul tocat fin, usturoiul mărunțit, sarea și piperul. Ajustați cantitatea de sare și piper după gustul personal. Amestecați toate ingredientele până se formează o compoziție omogenă.

  După ce aluatul a odihnit, împărțiți-l în două părți egale și rulați fiecare bucată în foi subțiri, având grijă să nu se lipească de suprafața de lucru. Tăiați fiecare foaie de aluat în pătrate de aproximativ 5 cm.

  Puneți o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Acoperiți umplutura cu un alt pătrat de aluat și apăsați marginile pentru a sigila ravioli. Asigurați-vă că sigilați bine pentru a evita scurgerile în timpul fierberii.

  Adăugați ravioli într-o oală mare cu apă clocotită și sărată. Gătiți timp de aproximativ 3-4 minute sau până când ravioli devin fierbinți și își dublează mărimea.

  Scoateți ravioli cu o spatulă perforată și transferați-le în farfurii individuale.

  Puteți servi ravioli cu sosuri delicioase precum sos de roșii, sos de smântână și unt topit sau sos de brânză. Adăugați câteva frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel pentru un plus de prospețime și arome divine.

Ingrediente

  (Pentru 6 porții)
   
  Ingrediente pentru Aluat:
  • Făină 300 grame
  • Ouă 3 bucăți
  • Apă 2 linguri
  • Sare 1 linguriță
   
  Ingrediente pentru Umplutură :
  • Ricotta 250 grame
  • Parmezan ras 50 grame
  • Spanac proaspăt 150 grame
  • Usturoi 2 căței
  • Sare și piper După gust