Rulada cu carne tocata, de pui

O chiftea festiva!

  • Timp de gatit : 120 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

    Rulada de carne tocată, de pui este ca o chiftea festivă!

    Seamănă mai degrabă cu drobul la consistenţă, dar este mult mai uşoară pentru ficatul tău rulada de pui. Şi poate fi servită atât garnitură, cât şi ca fel principal.

    Într-un vas, se amestecă pesmetul şi carnea de pui. În robot, se pun ceapa tăiată în patru, morcovul tăiat rondele, ardeii graşi fără seminţe, cotoare şi filamente, ţelina, cu tot cu frunze.

    Se mărunţesc bine toate legumele şi apoi se amestecă în carnea tocată și usturoiul zdrobit. Se adaugă ouăle, se potriveşte de sare şi piper.

    Forma de copt se unge cu ulei, iar amestecul de carne se pune într-o folie de plastic umezită cu apă. Se pune compoziţia şi se rulează un pic pentru a-i da o formă. Apoi, se desface şi se aşează cu grijă în tavă.

    Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră. Apoi, se scoate folia şi se mai coace 15 minute (sau mai mult), până ce rulada se rumeneşte frumos. Se lasă să se răcorească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.

    Așadar, vă îndemn și pe voi să preparați această ruladă, pentru a vă asigura că este delicioasă și ușor de făcut.

    Preparatul poate fi servit cu succes ca mâncare caldă sau în calitate de aperitiv rece.

    Poftă bună să aveți!

Ingrediente

    • 500 g carne tocată de pui

    • 3 linguri pesmet fin

    • 2 ouă

    • 1 morcov

    • 1 ceapă mică

    • 2 ardei graşi, roşu şi portocaliu

    • 3 căţei de usturoi

    • 1 fir de ţelină

    • 2 linguri ulei

    • sare şi piper