sos Calipso

Ceva Rapi.D

  • Timp de gatit : 20 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

    Acest sos a fost creat in anii '80 de catre celebrul bucatar Fernando Calipso, originar din Spania. Fernando dorea sa aduca un suflu nou in bucataria traditionala si a combinat ingrediente inovatoare pentru a crea un sos unic si delicios. De-a lungul timpului, sosul Calipso a devenit popular in intreaga lume,
     fiind apreciat pentru aroma sa complexa si textura irezistibila.  

    Mod de preparare: 

    Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si usturoiul pisat, si caliti-le pana devin aurii si aromate.

    Adaugati ardeiul rosu si ardeiul verde taiate cubulete. Gatiti-le timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pana devin moi.

    Adaugati rosiile cuburi si pasta de tomate. Amestecati bine pentru a combina ingredientele.

    Condimentati sosul cu zahar, sare, piper negru, oregano uscat, busuioc uscat, boia de ardei dulce si chili pudra (daca doriti sosul picant). Continuati sa amestecati si gatiti sosul timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand are o consistenta groasa si aromele s-au imbina perfect.

    Daca doriti un sos mai fin, puteti folosi un blender pentru a-l omogeniza.

    Acum ca sosul Calipso este gata, il puteti servi alaturi de paste, carne, peste sau legume la gratar. Acest sos va aduce o explozie de arome in fiecare preparat.

     

     

Ingrediente

    (6 portii) 

    Ingrediente:

    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 ceapa mica, tocata marunt
    • 2 catei de usturoi, pisati
    • 1 ardei rosu, taiat cubulete
    • 1 ardei verde, taiat cubulete
    • 1 cana de rosii cuburi
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 1 lingurita zahar
    • 1 lingurita sare
    • 1/2 lingurita piper negru
    • 1/2 lingurita oregano uscat
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • 1/4 lingurita boia de ardei dulce
    • 1/4 lingurita chili pudra (optional, pentru cei care doresc un sos picant