Ceva Rapi.D
Sosul Cezar a fost creat in anii 1920 de catre celebrul bucatar Caesar Cardini, un italian stabilit in Mexic. In timpul unei sarbatori importante, Cardini a trebuit sa improvizeze si a creat acest sos cu ingredientele pe care le avea la indemana. Aceasta combinatie unica de gusturi a devenit rapid populara si a fost denumita "Cezar" in onoarea bucatarului care a dat nastere acestei retete de succes.
Mod de Preparare:
Incepeti prin pregatirea ingredientelor. Rupeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Vom folosi doar galbenusurile pentru reteta noastra. Rasniti parmezanul pentru a-l transforma in bucatele mici si pregatiti usturoiul pentru a-l toca fin.
Intr-un bol mare, adaugati maioneza si galbenusurile de ou. Amestecati bine pana cand obtineti o compozitie omogena.
Adaugati parmezanul ras si amestecati din nou pentru a-l incorpora in sosul Cezar. Parmezanul va adauga un gust bogat si o textura placuta.
Incorporati sosul Worcestershire, sucul de lamaie, mustarul Dijon si usturoiul tocat. Continuati sa amestecati pana cand toate ingredientele se combina perfect.
Gustati si adaugati sare si piper alb proaspat macinat dupa preferinte. Puteti ajusta cantitatea acestor condimente pentru a obtine gustul dorit.
Acum ca sosul Cezar este gata, puteti servi salatele, sandwich-urile sau legumele proaspete alaturi de crutoane. Acest sos cremos va aduce un plus de savoare si rafinament oricarei preparate.
(6 portii)
Ingrediente